Brutale apen, bloedzuigers en kakkerlakken...
Door: Marlieke
Blijf op de hoogte en volg marlieke
15 Oktober 2008 | Maleisië, Kuala Lumpur
Na 2 'drukke' weken is het hoog tijd voor een update! Na 3 dagen Kuala Lumpur (KL zoals ze hier zeggen) vertrokken we zaterdag 4 oktober met z'n vieren naar de Cameron Highlands. We kwamen in de stromende regen aan, de monsoon tijd is begonnen hier! Gelukkig was het daar ontzettend mooi en zaten we in een relaxed hostel waar we met z'n vieren een eigen kamer hadden. Het dorpje Tanah Rata waar wij zaten was niet veel aan, gelukkig maakte het overheerlijke Indische eten alles goed!! De volgende dag een leuke hike naar het hoogste punt gemaakt en een theeplantage bezocht (echt ontzettend mooi) en natuurlijk een lekker kopje thee gedronken daar :).
Maandag namen we de bus naar het eiland Penang dat in het noordwesten van Maleisie ligt. We zaten helaas in een local bus, dus i.p.v. 3,5 uur deed deze bus er 6 uur over...
Eenmaal aangekomen op Penang regende het weer. Gelukkig was dit meteen ook de laatste keer en hebben we verder heerlijk weer gehad. Het eiland is niet het mooiste van Maleisie, er staan ontzettend veel flats en de stranden zijn ook niet al te mooi. Wij hadden een hostel in Georgetown, wat dus ver van het strand bleek te zitten, maar goed :)
De volgende dag een scooter gehuurd (5 euro per scooter per dag, wow!) en het eiland over gereden. Onder andere de grootste tempel van Maleisie bezocht, fruit gegeten op een fruit farm en lekker op het strand gelegen. Topdag dus! Vandaar dat we de volgende dag besloten om de scooter nog een dag te huren om naar een national park te rijden. We wilden daar een korte hike maken naar het schijnt mooie Monkey Beach. De hike was heel geslaagd, ruim een uur gelopen op een heel mooi pad langs het water. Vlak voor Monkey Beach zagen we een leuk prive strandje waar we dachten dat we rustig konden gaan liggen en zwemmen...
Emma en ik waren lekker aan het zwemmen op het moment dat Klara iets uit mijn tas aan het pakken was. Opeens roept Emma iets van " kijk uit een aap!", staat er dus een aap van een halve meter naast Klara rustig onze rugtas te doorzoeken. Meneer aap had duidelijk lekkere trek, want i.p.v. de appels en bananen te pakken die naast de tas lagen, ging hij ervandoor met onze lekkere nootjes die onderin de rugtas zaten! Hierna alle tassen dichtgeknoopt en weer gaan zonnen. Helaas kwam hij weer terug en was dit keer Britt de klos. Hij stond opeens weer naast ons. We schreeuwden nog naar die kutaap, maar hij schreeuwde terug en liet zijn tanden zien, dus toen lieten we hem maar zijn gang gaan. De buit deze keer: 2 appels.
Toen was de maat vol voor ons en zijn we over de rotsen (veel tenen opengehaald) naar het echte Monkey Beach 'gevlucht' waar wat meer mensen zaten. Helaas was de naam wel toepasselijk gekozen, het stikte er letterlijk van de apen. Toch nog ff lekker liggen relaxen en lezen. We hadden echter geen zin om terug te lopen met al die apen om ons heen, dus besloten we mensen te vragen of we mee terug mochten varen. De eerste was al raak, we mochten mee met een aardige Syrische man met zijn twee (jonge) vrouwen en kinderen :)
Na deze 'ontspannen' dag eindigden we in de kroeg met een fles wodka om even bij te komen en een leuke laatste avond met elkaar te hebben; Klara en Britt zouden de dag erna naar Langkwai vertrekken en wij terug naar KL om van daaruit naar de jungle (Taman Negara) te gaan.
Vanuit KL namen we eerst een bus (3 uur rijden) om daarna een boot naar het dorp Kuala Tahan in de jungle te nemen. Echt een supermooi tochtje! Het dorpje was klein, maar niet zo primitief als ik verwacht had, toch al heel touristisch, jammer!
Vanuit het dorp kon je een Canopy Walk doen wat echt geweldig was! We liepen over allemaal hangbruggen van in totaal 2 km. die aan de hoogste bomen (45 meter hoog) hingen. Het wiebelde lekker en je moet daar zeker geen hoogtevrees hebben! Vanuit de canopy nog zelf een leuke hike gedaan en 's middags heb ik voor het eerst van mijn leven een bloedzuiger gezien, die zat namelijk op mijn shirt. Als ik toen wist dat het niet bij die ene kennismaking zou blijven..
Op zondag vertrokken we namelijk voor 2 dagen met een gids en 3 andere mensen naar de inner jungle om daar onze "inner jungle tour" te doen. Voorbereid op insecten hadden we al lange broeken aan en sokken hieroverheen (I know I look rediculous haha) gedaan. Helaas bleken deze voorzorgsmaatregelen niet voldoende. De ene na de andere bloedzuiger klampte zich aan onze schoenen, sokken en broeken vast om van ons overheerlijke bloed te genieten. Gewapend met deet, takken en een aansteker kregen we de meesten er wel af gelukkig. De jungle was echt ontzettend mooi, dus dat maakte alles weer helemaal goed! We overnachtten in een immens grote grot die vroeger (16 jaar geleden) gebruikt werd door een olifant een een tijger. De pootafdrukken van de olifant stonden nog overal in de bodem, vet gaaf! De gids had allemaal lekkere dingen mee, dus lekker gegeten. Helaas kwam ik er na het eten achter dat er toch een bloedzuiger door al mijn kleren heen was gekomen die zich had genesteld op mijn bil, ik voelde namelijk opeens iets slijmerigs in mijn broek en toen viel hij er dus volgezogen uit!Ik was dus te laat :( Gadverdamme!! Het bloed zat overal en dat bleef bloeden voor de komende 2 uur..
Maar goed, na dit smakelijke voorval gingen we uiteindelijk rond 10 uur slapen. Het begon alleen knetterhard te regenen en de kakkerlakken liepen om onze hoofden heen, dus echt rustig inslapen lukte niet. Toen ik eindelijk sliep kwam er nog een wild varken op bezoek die in ons eten snuffelde, maar verder was het een betrekkelijk rustige dag ;)
De hele volgende dag teruggelopen naar de boot, het was weer zo ontzettend mooi, maar weer veel bloedzuigers, gelukkig kregen ze me niet meer zo te pakken!
Terug in het dorp 's avonds wat biertjes met onze gids gedronken (je kon maar in 1 winkeltje bier kopen, in de rest van het dorp was het verboden) en met wat andere locals naar een 'kareoke' bar gegaan, in 1 woord een topavond!
De volgende dag weer teruggekeerd naar KL waar me nog even de Twin Towers zijn opgeweest en een 2 uur durende massage hebben gehad, heerlijk! Morgen vliegen we naar Jakarta op Java, ik ben benieuwd hoe het daar gaat zijn!
Nu ga ik gauw stoppen, veel te lang bericht al zie ik! Bedankt voor al jullie berichtjes en mailtjes!! Voor foto's bij dit bericht moet je even op de volgende link klikken:
xx,
Marlieke
15 Oktober 2008 - 16:07
Linda:
Aaaaah marlieke met een bloedbil ieeeuwww!! Haha leuk verhaal hoor hee ;) -
15 Oktober 2008 - 17:08
Merette:
Hahhahaa, geweldig die apen! En een bloedzuiger op je bil hahah, ik zie het al helemaal voor me!
Have fun op Java! -
15 Oktober 2008 - 18:12
Elsbeth:
Aaah, het geluid van kakkerlakken als je ligt te slapen.. Heerlijk! Ik mis 't! ;) Meid, je maakt een geweldige reis! Blijf niet te lang hangen in Jakarta hoor, ik raad je aan om met de trein naar Bandung te gaan, erg mooie tocht (3 uur). Have fun! -
15 Oktober 2008 - 18:15
Anke:
Afgezien van al die enge beesten ziet het er daar allemaal fantastisch uit!
Nu op naar Java, waar jullie het ongetwijfeld ook heel erg leuk zullen vinden. Geniet maar lekker! kus Anke -
15 Oktober 2008 - 18:40
Thao:
Lekker avontuurlijk schat, pas goed op jezelf en veeeeel plezier -
15 Oktober 2008 - 18:43
Rini:
Geinig verhaal, vooral over die bloedzuiger. Ze worden medicinaal ook gebruikt, dus wie weet waar het goed voor is.
15 Oktober 2008 - 18:44
Marianne:
Hoi Marlieke,
Met zo'n zuigzoen van een bloedzuiger ben je weer een ervaring rijker.
Blijf genieten en voor dekomende week weer veel plezier. -
15 Oktober 2008 - 19:48
Jonne:
He Tijger! Wat zag ik: eindelijk op de foto met een echte Tijger en meteen even tongen ook!;) Je zag er inderdaad lekker uit in je lange broek en die sokken er overheen. Stuur je iedere dag minstens een sms maar ze komen al een week niet meer aan snik snik.
Kusje -
15 Oktober 2008 - 19:55
Martin:
Hey Marlieke,
Mooi land hoor ik al: je kunt gewoon met de bus naar eilanden! ;-)
Lekker hè zo'n bloedzuiger. Ik had er ook een in Thailand. Blijft inderdaad irritant lang bloeden. Geniet van Java, klinkt nog steeds briljant.
x Martin -
15 Oktober 2008 - 20:58
Anouk:
Chickie! Hahaha lach me weer helemaal kapot in 't suffe Nederland om al je verhalen...Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt! Geniet ervan en blijf de onwaarschijnlijk Marlieke-explores-the-world-avonturen in grote hoeveelheden posten!
Liefs en enjoy
X Ratje
PS: Groeten en een kusje aan Em! -
16 Oktober 2008 - 05:45
Mo:
Hey mar,
Haha wat een mooie avonturen weer. Het is ook nooit saai met jou :-). Heerlijk ook zo'n bloedzuiger. Geniet van Java. Zag van een voorganger al de tip Bandung staan, is zeker mooi. En de bromono vulkaan bij zonsopgang is ook niet vervelend.
Dikke kus,
je vriendinnetje uit Purmerend ;-) -
16 Oktober 2008 - 05:54
Nik:
Lieve Mar, wat fantastisch allemaal. Mooi verhaal van die aap..;-) Heel veel plezier nog meissie. Doe voorzichtig (dit zeg ik als wijze en oudste jaargenoot hihi) maar vooral veel fun!Dikke kus xxx -
16 Oktober 2008 - 12:44
Sara:
Wat een leuke verhalen, hoop dat je in Jakarta even veel leuke dingen meemaakt, geniet er nog van!!
Je hebt sinds vorige week een erg leuke kleindochter, Tess! x
16 Oktober 2008 - 14:45
Laurine:
Hahahha, heerlijk wat n leven heb jij! En eindelijk weet ik nu dus wat je uitspookt, werd wel eens tijd! Voornaamste conclusie is dat je t erg naar je zin hebt en dat apen kut zijn!!!! (en bloedzuigers) Mooie foto's ook schat, maar zag dat t helemaal niet jouw picarta is maar gewoon die van Emma!!! Das mij pas neppen ;) O en ik miste n foto van je bil na bloedzuiger-attack! :D
Geniet ervan schat, ga nu je persoonlijke mail f lezen en zal je snel terugsturen!
Love you, dikke kus, ook aan Beumer!! -
16 Oktober 2008 - 14:46
Laurine:
O haha, die pers. mail was fantastisch ;) Maar goed, ben weer bij en daar gaat t om! Mail snel maar weer zo'n lang verhaal :D!
Kussie! -
16 Oktober 2008 - 22:44
Aafke:
Hahaha! ik zie je hoofd al voor me op het moment dat je ontdekt dat het slijmerige ding op je bil (dat lijkt me al een vreselijke ontdekking, iets slijmerigs op je bil) een bloedzuiger blijkt te zijn! Die apen moeten jouw wel hebben hé, dat ze zomaar gaan graaien in je rugzak, brutaal! Blijf ons op de hoogte houden van je fantastische avonturen, ok?
Kus, aaf -
19 Oktober 2008 - 22:13
Janneke:
ha Marlieke, nou, ik merk het al: jij komt helemaal niks tekort daar...Ik ben stik benieuwd of Jaap/Rianne/Jelle en ik jou gaan treffen in November....Wel voorzichtig zijn hoor...sprak Oma ;-) -
22 Oktober 2008 - 18:04
Janneke:
He Marlieke: ff ten overvloede: maar gaan jullie in Sulawesi ook het TORADJA-volk bezoeken? Met hun begrafenisrituelen, hun babygrafjes in bomen, en hun offer-partijen? Je kunt een trekking maken van 3 dagen en bij de mensen thuis slapen. Ze hebben net zulke bizarre woningen als in Sumatra, en een lijk wordt daar eerst een half jaar als mummy geconserveerd, alsvorens er genoeg offers gespaard zijn om het lijk te begraven..
De groetjes en tot in November! Janneke en de rest -
07 November 2008 - 17:49
Linda (de B):
Hey wat heerlijk zeg! Weer op reis :)
Nog twee weekjes en dan vertrek ik weer richting azie: kort terug naar Thailand om daar weer te gaan klimmen en dan door naar Laos.
Ga jij toevallig ook nog die kant op? Kunnen we misschien nog tips uitwisselen. ;)
Geniet er van!!
Liefs